Potocki

In 2005 heb ik een half jaar gestudeerd in Ferrara, Italië. Hiervoor heb ik een Erasmus beurs ontvangen. Tijdens deze periode heb ik onder andere onderzoek verricht naar de reconstructie die is gemaakt van de Villa Laurentina door Stanislas Potocki. De Villa Laurentina was een villa die door Plinius de Jongere (een vooraanstaande Romein) werd beschreven in één van zijn bewaard gebleven brieven. De daadwerkelijke villa is echter nooit opgegraven. Wel worden er sinds de 16e eeuw door allerlei architecten en machthebbers reconstructies gemaakt van deze villa. Potocki was één van die invloedrijke personen en zijn reconstructie heb ik geanalyseerd. Hiervoor heb ik de tekeningen bestudeerd en de villa in 3d gemodelleerd om zodoende dak, gevels en plattegronden met elkaar te kunnen combineren.

Het onderzoek is later gebruikt voor een tentoonstelling in Rome en is gepubliceerd in de bijbehorende catalogus.

003 potocki 13 003 potocki 12 003 potocki 11 003 potocki 10 003 potocki 09 003 potocki 08Comments are closed.