Europan Emmen

Voor de gemeente Emmen en woningbouwvereniging Lefier hebben we (i.s.m. Jurriaan Hillerström) een voorstel gemaakt om een verlaten gebied vlakbij het centrum van de stad te transformeren naar een groen en aantrekkelijk woongebied voor jonge gezinnen.

Het gebied wordt omgeven door een kleinschalig winkelcentrum, een seniorenflat, appartementgebouwen en een spoorlijn. Om jonge gezinnen te trekken hebben we verschillende woningtypen ontworpen die allemaal een eigen tuin en een eigen voordeur op maaiveld hebben. Door slim ontwerpen hebben we er wel voor kunnen zorgen dat er een dichtheid ontstaat die past in een stedelijke omgeving. De verschillende huizen zijn (schijnbaar willekeurig) in een park geplaatst. Dit park is aan twee zijden opgetild waardoor eronder parkeergelegenheid ontstaat voor de bewoners en waardoor er een de spoorlijn zijde een geluidsbuffer ontstaat en aan de andere zijde een plint met winkelvoorzieningen die grenst aan een plein. Aan dit plein is naast winkelvoorzieningen ook een zogenaamde ‘Solid’ geplaatst. Dit is een gebouw waarin verschillende functies zoals wonen en werken geplaatst kunnen worden afhankelijk van de vraag uit de markt. Hierdoor ontstaat een gebouw wat een in principe oneindige levensduur heeft.

 

010 Europan Emmen 01 010 Europan Emmen 02 010 Europan Emmen 03 010 Europan Emmen 04 010 Europan Emmen 05 010 Europan Emmen 06 010 Europan Emmen 07Comments are closed.