Silos Zeeburg

Samen met (her)ontwikkelaar Office-Up hebben we een voorstel gemaakt voor de herontwikkeling van 2 silo’s op het Zeeburgereiland in Amsterdam. Deze silo’s waren onderdeel van een waterzuivering, maar staan nu leeg. Het gebied eromheen wordt in de komende jaren ontwikkeld tot een woongebied met allerlei voorzieningen.

Wij stellen voor om de silo’s te transformeren naar het nieuwe culturele en technologische hart voor het woongebied. De binnenzijde wordt gebruikt voor een datacentrum. Warmte vanuit het datacentrum wordt gebruikt om de rondom gelegen woningen en het culturele centrum zelf te verwarmen. Het centrum heeft buurtfuncties zoals een Wii Factorii, waar mensen tegen elkaar en tegen mensen over de gehele wereld kunnen spelen en sporten. Scholen uit de omgeving maken gebruik van de educatieve ruimtes, er zijn hotelkantoren waar mensen kantoorruimte per dag, per week of zelfs per uur kunnen gebruiken. Bovenop één van de silo’s is een multimedia theater gevestigd, op de andere is een openlucht theater geplaatst vanwaar tevens prachtige uitzichten over Amsterdam te zien zijn.

009 Silos Zeeburg 00 009 Silos Zeeburg 09 009 Silos Zeeburg 08 009 Silos Zeeburg 06 009 Silos Zeeburg 05 009 Silos Zeeburg 04 009 Silos Zeeburg 03 009 Silos Zeeburg 02 009 Silos Zeeburg 01

 Comments are closed.