IBM typemachinefabriek

In opdracht van Office-Up, een (her)ontwikkelaar, hebben we een ontwerp gemaakt voor de voormalige typemachinefabriek van IBM in de Riekerpolder in Amsterdam. Dit logge, donkere maar tegelijkertijd oerdegelijke en stoere gebouw stond al jaren leeg. Door de hoofddraagstructuur zoveel mogelijk te laten staan en door op enkele plekken ‘happen’ uit het gebouw te nemen hebben we ervoor gezorgd dat het gebouw een compleet andere uitstraling krijgt. Het rauwe en degelijke karakter blijft in stand. Met behulp van dit nieuwe ontwerp is Office-Up in staat geweest om de herontwikkeling van dit pand verder vorm te geven. Op dit moment vind er een succesvol bottom-up initiatief voor de ontwikkeling van het pand, B-Amsterdam, klik hier voor meer informatie

new situation 02

new situation 03

new situation 04

existing situation

new situation 01Comments are closed.